Sereno Latuhihin

Stel jezelf eens voor.

Mijn naam is Sereno Latuhihin, ik ben sinds juli 2018 werkzaam bij Fysio PP. Mogelijk dat jullie mij kennen van voetbalvereniging GJS. Hier voetbal ik in het eerste elftal. Verder ben ik 23 jaar en woon in Gorinchem. Alles wat met sport te maken heeft boeit mij enorm en daarom heb ik gekozen voor de opleiding Sportkunde aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.

 

Wat heeft deze opleiding je gebracht?

Toen ik aan mijn studie, Sportkunde, begon wilde ik iets met sport gaan doen maar wat precies wist ik nog niet. Door de jaren heen kreeg ik steeds meer interesse over de werking van het lichaam en leerde ik hoe je de prestaties van het lichaam op een verantwoordelijke manier kan verbeteren. Na het volgen van de minor psychiatrie kwam ik erachter dat het werken met ‘bijzondere’ doelgroepen mij veel voldoening en energie gaf. Vaak worden alleen de beperkingen benadrukt terwijl iedereen zijn mogelijkheden kent. En daar wil ik iedereen bij helpen.

 

Je bent geen fysiotherapeut, maar werkt wel bij Fysio PP. Leg eens uit, wat doe je precies?

Fysio PP wil meer zijn dan alleen een fysiopraktijk. De naam Physical Performance, fysieke prestatie, betekent meer dan het behandelen van lichamelijke klachten. Mijn taken als performance trainer zijn voornamelijk het verbeteren van die fysieke prestaties. Door onder andere trainingen te verzorgen waar gewerkt wordt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen zullen sporters zich kunnen ontwikkelen. Dit doe ik op verschillende sportverenigingen, maar ook op locatie Molenvliet waar ik iedereen kan helpen om aan zijn of haar doelen te werken.

 

Waarom worden de sporters enthousiast van jou?

Ik zie mogelijkheden bij iedereen op zijn of haar eigen niveau. In eerste instantie moet iedereen gaan sporten omdat het leuk is. Uitdaging en gezelligheid zijn twee dingen die ik daarbij vind horen. Tijdens elke training zal ik ervoor zorgen dat iedereen wordt uitgedaagd bij de oefeningen die hij of zij uitvoert. Daarnaast is er altijd een gemoedelijke sfeer waar iedereen op zijn eigen manier zijn of haar doelen kan behalen. Iedereen die een bepaald doel voor ogen heeft zal ik daarmee helpen en daar zal ik mij voor 100% inzetten!

 

Waarom worden de collega’s enthousiast van jou?

Mijn drive die ik heb om iedereen die wil sporten, daadwerkelijk te laten sporten zal enthousiasme opwekken. Mentale of fysieke klachten mogen geen reden zijn om niet te kunnen sporten en bewegen. Daarnaast zal ik mijn collega’s helpen en ondersteunen bij het behandelen van patiënten. Dit zal ik doen door onder andere mee te kijken en helpen tijdens een revalidatieproces. De kennis van een gezonde leefstijl over te brengen en mee te gaan in de mooie visie van de praktijk!