Performance Praatje

Performance Praatje met Fanny van Aalsburg

Deze keer in het Performance Praatje Fanny, een enthousiaste, sportieve dame van eind 20 die merkte dat ze door het onregelmatige werk minder tijd had om te sporten en ook in gewicht aankwam. Daar moest verandering in komen vond ze, maar hoe? Dus ze zocht hulp bij Marloes, onze voedingscoach.

Marloes: “Bij Fanny merkte ik dat het vooral een kwestie was van regelmaat aanbrengen, maar dat is een uitdaging met onregelmatig werk. Enerzijds in haar voedingspatroon, maar anderzijds was ze van actieve sporter naar bijna niet sporten gegaan. Afvallen en fitter worden ligt niet alleen in voeding, dus ben ik samen met Sereno, onze personal trainer, gaan brainstormen naar mogelijkheden. Ideeën als ene week PT, andere week small group, met het doel om een structuur te creëren met sport rondom de werktijden.”

Ik ben gestart met het voedingstraject, small group en personal training, omdat ik graag wilde afvallen en me fitter wilde voelen. Dit lukte me alleen niet zonder “een stok achter de deur” en in combinatie met mijn werk als verpleegkundige (onregelmatigheid). Bij PP kreeg ik de mogelijkheid om bij small group aan te kunnen sluiten wanneer ik kan, dit heb ik als zeer prettig ervaren. Bij de personal trainingen word ik meer uitgedaagd en dan voornamelijk met krachttraining. Ik vond het heel fijn dat Marloes een planning had gemaakt qua voeding met mijn diverse werktijden, heel overzichtelijk en hierdoor kom ik minder de verleiding om naar iets minder verantwoords te grijpen op mijn werk. Bij vragen omtrent de voeding kreeg ik snel reactie van Marloes wat heel fijn is.” aldus Fanny

De combinatie tussen een goed voedingspatroon rondom onregelmatig werken en sporten wat telkens uitdaagt maakt dat het geen kwestie  is van ‘volhouden’, maar het betekent dat Fanny met een paar aanpassingen nu een gezonde leefstijl heeft ontwikkeld. Ze haalt veel motivatie uit het steeds sterker en strakker worden, maar ook uit het fijner voelen door de voeding. Vooral met tips en suggesties voor de avond- en nachtdiensten ontwikkelden we samen een voedingspatroon waarbij ze goed gevoed aan het werk is en er ruimte is voor gezellige etentjes en sociale momenten.  Hoewel haar 3 maanden voedingstraject nu afgerond zijn, blijft ze doorgaan met de combi PT en small group, ze plant maandelijks alle sportmomenten aan de hand van haar werkrooster en daarmee heeft ze houvast in het sporten.