Performance Praatje met Bert

Dit keer in het Performance Praatje het verhaal van Bert en zijn traject tijdens de corona maatregelen.

“Bert is één van onze eerste patiënten, hij revalideert al bij ons sinds de opening van de praktijk 3 jaar geleden. Bij de open dag kwam hij binnengelopen met rollator, maar zelfs daarmee kwam hij slecht vooruit. Revalideren, oefenen, trainen en vooral doorgaan maakt dat hij inmiddels in staat is om zelfstandig 1 km achter elkaar te lopen.”, vertelt Bart, sportfysiotherapeut.

Bert vertelt dat hij in het verleden 2x een herseninfarct heeft gehad waar hij blijvend hersenletsel aan overgehouden heeft. Door zijn verminderde belastbaarheid is hij al meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen met longontstekingen. Om deze redenen en zijn oudere leeftijd valt hij in de risicogroepen voor Covid-19. Dus de afgelopen periode is zijn revalidatietraject aangepast.

Bart vertelt hoe hij de begeleiding heeft aangepakt: “Bert heeft de eerste 6 weken thuis dagelijks oefeningen gedaan. Via videobellen nam ik 1x per week oefeningen met hem door om hem in beweging te houden en te motiveren om de oefeningen te blijven doen. Echter, ging Bert toch snel achteruit. Zijn conditie en kracht in zijn benen namen enorm af. Op een gegeven moment hebben we ervoor gekozen om Bert toch naar de praktijk te laten komen. Hij kwam, mede door het goede weer, op zijn scootmobiel naar de praktijk. Hier wachtte hij buiten op mij waarna we buiten, op gepaste 1,5 meter afstand, zijn conditie weer gingen opbouwen. Met behulp van bankjes en stoepranden hebben we geprobeerd om zijn kracht van zijn benen ook weer wat op te bouwen. Inmiddels is Bert weer terug op conditie, maar de kracht in zijn benen is nog wat verminderd. Hier gaan we de komende periode weer hard aan werken.”