Gerrit den Hartog

Kika-man Gerrit den Hartog uit Hoornaar heeft de afgelopen jaren in zijn eentje al ruim 55.500 opgehaald voor het goede doel. En daar komt binnenkort weer ruim 13.500 euro bij. Dan loopt hij in Chicago de marathon. Hij liep al twee keer de marathon van New York, deed die in Tokio ook een keertje en nu  vertrekt Gerrit opnieuw naar Amerika om de 42 kilometer en 195 meter uit te lopen. En opnieuw voor Stichting Kika (Kinderen Kankervrij). Fysio PP is opnieuw trotse sponsor en heeft Gerrit begeleid in de aanloop naar deze marathon.

Naast Fysio PP heeft Gerrit het voor elkaar dat tal van andere bedrijven en particulieren hem sponsoren per gelopen kilometer en het afgelopen schooljaar kwam daar een extra activiteit bij. De twintig kinderen uit de Plusklas op de basisschool van zijn dochter, richtten in november allemaal een eenmansbedrijfje op. De een begon een poetsbedrijfje, anderen verkochten stroopwafels of cupcakes en noemden hun onderneming Zuur & Zoet of Making en Baking of deden allerhande klusjes voor het goede doel. De opbrengst: 5085 euro. Dat bedrag wordt toegevoegd aan de opbrengst van de Chicago Marathon.

Hij zegt er klaar voor te zijn; “Boudewijn, manueel therapeut van Fysio PP heeft mijn rug gemobiliseerd waardoor mijn beweeglijkheid een stuk verbeterd is, ik ga ervan uit in Chicago ruim onder de 4 uur te blijven. Mijn record is 3,5 uur, ik denk nu dat ik de 42 kilometer in 3 uur en 45 minuten moet kunnen lopen.’’

Voor Gerrit is het allemaal nog niet genoeg. Hij heeft namelijk onlangs zijn startbewijs gekregen om in 2020 de marathon in Boston te lopen. Een unieke kans, omdat lopers zich voor deze wedstrijd moeten kwalificeren. Er werden echter ook startbewijzen uitgedeeld aan vijf sporters die het meeste geld voor Kika hadden opgehaald.