Voedingsbegeleiding

Wat is voedingsbegeleiding?

De voedingsdeskundige adviseert en coacht mensen naar een gezond voedingspatroon. Dit kan zijn bij het afvallen, aankomen en/of bij het bewuster gezonder leren eten en gezonder leren omgaan met voeding of voeding rondom sport en training. De adviezen sluiten aan op ieders persoonlijke situatie, voorkeuren en mogelijkheden. De voedingsdeskundige geeft praktische tips en adviezen.

Voor wie is voedingsbegeleiding?

Voor iedereen! Wat voor jouw hulpvraag en doel een geschikte aanpak is bespreek je samen met de voedingsdeskundige. Wat we doorgaans zien, is dat mensen een traject doorlopen van 3 maanden om de doelen te bereiken. Maar, het kan ook zijn dat jij met een los consult al antwoorden op je vragen hebt en verder aan de slag kunt. Daarom kun je altijd een gratis kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn voorbeelden van hulpvragen?

  • Hulp bij aankomen of afvallen.
  • Wat is voor mij een gezond eetpatroon?
  • Hoe kan ik goed eten bij onregelmatig werk?
  • Help, mijn kind eet niets of lust niets.
  • Last van vage/onverklaarbare klachten zoals hoofdpijn, maag- of darmklachten.
  • Snel last van verzuring of spierpijn.
  • Eetbuien of emotie-eten.
  • Vragen over trends op het gebied van voeding of voedingspatronen, zoals intermittent fasting, koolhydraatarm.

Voeding bij revalidatie en herstel

Voeding speelt niet alleen een rol als je in gewicht wilt aankomen of afvallen, maar zeker ook bij revalidatie en herstel. Dan heeft het lichaam juist behoeften aan bepaalde (extra) voedingsstoffen. Stel, je gaat van actieve sporter naar operatie naar revalidatie; wat doet dat met je lichaam? Wat gebeurt er als je je voeding er niet op aanpast? Dan kan het zijn dat je minder snel herstelt en/of minder fit wordt. Je lichaam heeft voor herstel extra energie nodig. Kom je revalideren bij Fysio PP dan kun je voor een gereduceerd tarief gebruik maken van voedingsbegeleiding. Tijdens je traject kijkt de voedingsdeskundige mee en passen we samen je voeding aan op je lichamelijke belasting om zo een optimaal resultaat te krijgen.

Nieuw: Online coaching voor sporters

Tijdens een online traject vul je een (korte) digitale vragenlijst in. Aan de hand daarvan ontvang je via de e-mail een voedingshandleiding (geschreven door onze voedingsdeskundige) met daarin een eetschema en uitgebreide informatie over voeding en sport. Het eetschema is gebaseerd op jouw energiebehoeften en doelen.

Vervolgens ga je daar zelf mee aan de slag en kun je 4 weken online hulp vragen aan de voedingsdeskundige. In dit traject zit een uitgebreide weging met huidplooimeting (in onze praktijk).

Verzekering?

De voedingsdeskundige van Fysio PP, Marloes, is gecertificeerd Gewichtsconsulent, aangesloten bij de beroepsvereniging (BGN). In de meeste aanvullende zorgverzekeringen zijn vergoedingen voor voedingsbegeleiding opgenomen bij erkende BGN gewichtsconsulenten. Kijk hier voor de hoogte van deze vergoedingen bij de diverse verzekeraars.

Tarieven

Intakegesprek met persoonlijk behandelplan en voorbeeldmenu (duurt 1 uur) € 75
Voedingsconsult (30 minuten) € 35
Standaard 3 maanden traject: intake en 3 vervolgconsulten € 180
Weegconsult (15 minuten) € 15
Online coaching voor sporters (4 weken), handleiding (met eetschema en uitgebreide informatie) en weegconsult € 60
  • alle prijzen zijn incl. 21% BTW