Testen en meten

Fitheidstesten teams

We stellen fitheidstesten samen en voeren deze uit bij een geheel team, zodat men inzichtelijk krijgt hoe het team er voor staat. Aan de hand van de resultaten kan ieder individu zien waar hij of zij achter loopt ten opzichte van de normwaarden en aan kan werken. Hier geven wij vervolgens weer adviezen of oefenprogramma’s voor zodat zij ook direct weten hoe ze deze verbetering tot stand kunnen brengen. Wij combineren hierin onze peilers fysiotherapie, voeding en training en stellen een maatwerk pakket met tests die passen bij het type sport. Naar aanleiding van de tests ontvangen spelers en trainers rapportages met de uitslagen. In het filmpje een voorbeeld van de fitheidstesten bij GVV Unitas.

Jeugdsporters

Jeugdige sporters die midden in hun groei zitten lopen extra groot risico op blessures. Om dit te voorkomen meten wij jeugdspelers van sportverenigingen. Op deze manier kunnen wij in kaart brengen of een speler in een groeispurt zit. Met deze informatie kunnen wij de speler, maar ook de ouders en trainers gerichte adviezen mee geven betreffende hun sportbelasting.

Ouderen

Bij het ouder worden neemt onze fysieke belastbaarheid over het algemeen af. Om deze afname te remmen, dan wel tegen te gaan is voldoende bewegen essentieel. Maar wat doet deze beweging nu daadwerkelijk met de fysieke belastbaarheid. Met gerichte testen en metingen trachten wij in kaart te brengen wat de huidige status van de belastbaarheid is. Door dit na een bepaalde periode te herhalen kunnen wij ook inzichtelijk maken welke vooruitgang dat de persoon daadwerkelijk geboekt heeft. Meten is weten!