SamenFit

SamenFit

SamenFit is een leefstijlinterventie programma voor kinderen. Het is een leuk en sportief programma waarbij het kind samen met de ouders onder deskundige begeleiding verandering brengt in zijn of haar leefpatroon. Plezier en samenwerking staat voorop bij SamenFit. Het programma komt voort uit een samenwerking tussen Physical Performance, Plan Psychologie, de Gemeente Gorinchem en de Gemeente West Betuwe.

Bij het programma is de kinderfysiotherapeut, diëtist, psycholoog en performance coach betrokken.  Er zullen verschillende onderwerpen naar voren komen. Zoals voeding, bewegen/sporten, slapen en hoe zit ik lekker in mijn vel.

Er wordt achterhaald welke factoren bijdragen aan het minder gezonde gewicht. Elk kind is het waard om lekker in zijn/haar vel te zitten en daar zetten we met SamenFit op in . De ouders/verzorgers worden intensief betrokken.

Het programma duurt in totaal 1 jaar. Waarbij het kind de eerste 3 maanden tweemaal in de week komt sporten. Waarvan eenmaal in de week in een kleine groep en eenmaal in de week in een groep van 6-12 kinderen. In deze eerste 3 maanden zijn er ook afspraken met de ouders, kind, diëtist en de psycholoog.

De volgende 9 maanden blijf je nog 1 keer in de week sporten bij de groep en zal je eens in de drie maanden de diëtist, psycholoog en kinderfysiotherapeut zien. Het doel is dat ieder kind dan naast 1 keer in de week trainen ook op een sport zit waar ze veel plezier beleven. Want bewegen is leuk!


Wil je meer weten over dit programma? Neem contact op met Tiana van Oosten 0183-766041 of tiana@fysiopp.nl.