Amy Verhagen

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Amy Verhagen. Van jongs af aan gek van sporten en dol op dieren. De sporten die ik met name beoefen(de) zijn turnen en voltige (turnen op een galopperend paard). Sporten gaat voor mij om plezier maken en je grenzen steeds weer iets verleggen. De beste versie worden van jezelf, dat vind ik gaaf. In 2015 studeerde ik af als Bewegingswetenschapper MSc. Ik leerde veel over het menselijk bewegingsapparaat en hoe je deze kunt trainen. Een stage bij een sportpsycholoog gaf mij het inzicht hoe belangrijk het mentale aspect van sporten is. Hier wilde ik meer over weten en bracht mij bij de postacademische opleiding tot praktijk sportpsycholoog welke ik heb afgerond in 2019. Het is zo gaaf om te zien wat een effectieve mindset met sporters doet.

Bij FysioPP heb ik een hele afwisselende functie. Ik zal een aantal uur per week groepstraining geven. Ik ga meedenken over en meewerken met de prestatie testen voor de sportclubs. En ik zal mentale trainingen en begeleiding geven aan sporters en revalidanten op de praktijk. Deze afwisseling maakt het voor mij juist zo leuk om bij FysioPP aan de slag te gaan.

Wat ik vaak terug krijg van mensen is dat ze me een betrouwbaar, positief en actief persoon vinden. Bij mij is het glas altijd halfvol en ik ben graag bezig. Mensen vinden het leuk om met mij samen te werken. Met mijn rustige persoonlijkheid geef ik anderen de ruimte en geef mijn mening nadat ik ergens goed over nagedacht heb.

“Waarom alleen je spieren trainen, als je hersenen je spieren aansturen?”