Performance Praatje met Monique

Dit keer in het Performance Praatje het verhaal van Monique en haar strijd met haar gewicht.

Monique Smits is 50 jaar en praktijkondersteuner van beroep. Voorheen sportte Monique 5 tot 7 uur per week, daarbij deed zij aan hardlopen, fitness, zumba, body balance en bodyshape. ‘’Vanwege artrose en een afgescheurde pees in mijn enkel is hardlopen niet meer mogelijk. Dit in combinatie met de lockdown werd het lastig om op gewicht te blijven.’’ Vertelt Monique.

 

Monique worstelt haar hele leven al met haar gewicht, toen zij 12 jaar was kreeg ze te horen dat ze te mager was. Sinds haar 23e is Monique zwaarder geworden. Intussen heeft zij al allerlei diëten gevolgd: Herbalife, montignac appel dieet, koolhydraat arm dieet en shakespeare. Het resultaat was altijd maar tijdelijk.

 

‘’Sinds ik te horen heb gekregen dat mijn cholesterol te hoog is bezoek ik de diëtist. Sinds een jaar word ik begeleid door Jane. Samen met haar hebben we een andere koers in gezet. Dit had vooral te maken met mijn spiermassa, deze was namelijk erg laag. Hier hebben we de focus opgelegd met daarnaast het verlagen van het cholesterol en het verliezen van gewicht. Veel overleggen met Jane en door het uitproberen ben ik erachter gekomen wat ik lekker vind en wat het beste bij mij past. Daarbij heb ik geleerd dat slaap erg belangrijk is om mijn doelen te behalen.’’

 

Inmiddels heeft Monique haar streefgewicht los gelaten en werkt zij hard om haar spiermassa omhoog te krijgen. Mede hierdoor is haar buikomvang met 5cm afgenomen. Monique vertelt dat het niet alleen fysiek beter gaat, ook mentaal is zij er sterker door geworden. ‘’Momenteel zie ik het niet meer als diëten maar zie ik het als een nieuwe leefstijl.’’